Behovet av transportbil till företaget


Det finns många branscher där det kan vara nödvändigt med en transportbil i ett företag. Alla som har behov av en transportbil har rätt att köpa en på företaget.

Det spelar ingen roll vilken företagsform du har. Däremot kan det skilja sig på hur du redovisar både inköp av bilen och de löpande kostnaderna för den. En transportbil kan vara en skåpbil som du kör gods med, men kan också vara en taxibil om du driver ett taxibolag.

Fundera över behovet av transportbil

En transportbil är en kostnad i företaget och det är viktigt att fundera över vilket behov du har, så att det blir rätt. Vad du ska använda den till kommer givetvis att vara avgörande för vilken typ av bil du ska ha. Det finns många olika modeller när det kommer till transportbilar. Här kan du hitta bra alternativ och förslag på olika typer av transportbilar som kan passar dina behov.

Köra transportbilen privat

Det kan finnas möjlighet att även kunna använda transportbilen privat. Då kallas det för förmånsbil och är en löneförmån som ska beskattas. Det finns fördelar med att låta transportbilen vara en förmånsbil, både för arbetstagaren och arbetsgivaren. Glöm inte att föraren då alltid måste skriva körjournal.