Biltokiga kändisar


Kärleksaffären mellan världens framgångsrikaste kändisar och deras dyra bilar har sedan länge varit ett faktum. För vissa med nog djupa fickor övergår detta intresset till lite av en besatthet och något som genererat stora samlingar som är få förunnat.SupercarMånga utav världens superstjärnor kör riktiga vrålåk som vi andra bara kan drömma om. Det är självfallet ingen slump att det ser ut på detta sätt. Med kändisskapet följer allt som oftast hand i hand ökade inkomster, som naturligt motiverar att man helt enkelt kör en dyrare bil. För många med tillräckligt mycket framgång och pengar, övergår detta lätt till en personlig hobby, där man väljer att spendera stora summor på att samla ett helt stall av exklusiva bilar.

Neymar da Silva Santos Júnior

Brasiliens för närvarande hetaste fotbollsspelare stavas Neymar. Det har gått några år sedan ynglingen på allvar tog steget in i världsfotbollen och som han levererat sedan dess. Länge ryktades det om att framgångarna stigit honom åt huvudet. mycket på grund av ett flitigt spenderade av sina tillgångar, bland annat på dyra sportbilar.Som tur är har Neymar förutom fotbollskarriären även andra saker som går hans väg vid sidan om sporten. Han blev blev bland annat alldeles nyligen en del av Team PokerStars och har enligt egen utsago sagt att pokern är en utav hans stora passioner vid sidan om planen. Han är numera redo att göra upp om de allra största prissummorna på riktigt. Precis som i fotbollen räds han inte någon speciell motståndare och ser till att utnyttja det till fullo vid pokerborden.Det är inte många människor som redan vid 23 års ålder lyckats skaffa sig en så pass stor förmögenhet att de har möjligheten att, förutom flera bilar, införskaffa egen yacht och heta rykten går även om att han numera dessutom är på jakt efter en alldeles egen helikopter.Neymar äger bland annat en vit Audi R8:a och en Porsche Panamera.

James Hetfield

Rakt taget ur musikvärlden, eller kanske snarare rockens bakgator, hittar vi en annan bilentusiast vid namn James Hetfield. Som sångare och en av grundarna till det legendariska metalbandet Metallica, har även en och annan krona ramlat in på denna herres bankkonto genom årtiondena, något som James bland annat förvandlat till en imponerande samling custombilar och hot rods.Om James enbart fick välja ut en enda bil som han fått ha kvar i sin samling, skulle det utan tvekan bli den bil som under 2014 vann honom den prestigefyllda titeln “custom car of the year” och som delades ut av “the Goodguys Rod & Custom Association”. Bilens namn, “the Black Pearl”, även buret av ett känt skepp i filmen “Pirates of the Caribbean”, är ett stycke ingenjörskonst som saknar motstycke. Med sin låga upphängning slickar bokstavligt talat bilen vägen och de främre hjulen har syns klart och tydligt, medans de bakre dolts helt utav de bakre kåporna.

Jay Leno

Den biltokigast kändisen av dom alla är förmodligen den numera pensionerade programledaren för det världskända tv-programmet  “The Tonight Show”, nämligen Jay Leno.I Jays garage finns en massiv samling som hela tiden växer och inga förutom Jay själv och de som har hand om bilarna, vet nog egentligen det exakta antalet bilar som ackumulerats under årens lopp. Jay är dock snäll nog att ibland visa upp delar av sin samling för oss andra bilintresserade och vi kan lova att han sitter på några exceptionella godingar, som är en fröjd för ögat att skåda.Möjligheten till att kunna förvärva alla bilar  har givits genom de inkomster han dragit in från sin tid som programledare och från sitt extraknäck som standup-komiker vid sidan om sin vanliga anställning.